13 oktober | Groot arbeidspotentieel 50-plussers onbenut

Ochtendnieuws13 okt 202124 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Meer nieuws uit Ochtendnieuws

Ondanks dat het in veel sectoren de spuigaten uitloopt met de personeelstekorten, nemen werkgevers nog steeds amper 50-plussers aan. Het aantal werkende 50-plussers is weliswaar de afgelopen jaren gestegen, maar nog steeds wordt een enorm potentieel onbenut gelaten. Dat zeggen arbeidsmarktdeskundigen, vakbonden en verschillende organisaties die zich voor werkzoekende 50-plussers inzetten tegen BNR.

Bedrijven maakten vooral aan het begin van de coronacrisis massaal gebruik van de steunpakketten. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. Waar tandartsen, rijscholen en kappers eerst nog wel steun hebben aangevraagd deden zij nauwelijks nog een beroep op vervolgsteun. Veel gebruikers kwamen uit de cultuursector. Zo maakten 8 op de 10 bioscopen doorlopend gebruik van steun.

Column | Zolang we niet in een Europese staat leven, hangt het EU-lidmaatschap van een land af van zijn eigen grondwet.’ Nee, dit is geen uitspraak van het Poolse Constitutionele Tribunaal, maar van rechter Peter Huber van het Duitse Grondwettelijke Hof in Karlsruhe. En de uitspraak is niet van nu, maar anderhalf jaar oud. De strekking is vergelijkbaar: het Europese Hof in Luxemburg is niet de veste van de Europees-juridische heilige graal.

Abonneren

In Ochtendnieuws hoor je in 20 minuten het belangrijkste nieuws van de dag. Abonneer je op de podcast via bnr.nl/ochtendnieuws, de BNR-app, Spotify en Apple Podcasts.