27 oktober | Steeds meer werkgevers bieden werknemers griepvaccinatie op het werk

Ochtendnieuws27 okt 202123 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Steeds meer bedrijven geven hun personeel de mogelijkheid om op het werk een griepvaccinatie te nemen. Zo willen werkgevers het aantal medewerkers dat ziek thuis zit deze winter minimaliseren, als de gevreesde griepgolf er inderdaad komt. Dat zeggen de Nederlandse Influenza Stichting en bedrijven die de griepprikken aanbieden tegen BNR.

Laat ongevaccineerden - in noem eens wat, Staphorst - met rust. Dat zegt SGP-leider Kees van der Staaij nu het kabinet maatregelen overweegt tegen een deel van zijn achterban. De Tweede Kamer debatteerde gisteren met demissionair minister Hugo de Jonge over de zorgbegroting. En kreeg een boze oppositie over zich heen. Politiek verslaggever Sophie van Leeuwen sprak de SGP-fractievoorzitter, Kees van der Staaij.

Column | Dat corona weer op zou spelen wist iedereen. Waardoor het harder gaat dan we hoopten is ook bekend: het is vooral een probleem van ongevaccineerden – evenmin een verrassing. Wat verbijsterend is en blijft is dat Nederland nog steeds het land is met de geringste IC-capaciteit in Europa. Terwijl vorig jaar, in vergelijkbare omstandigheden, beterschap werd beloofd – en nee, geen woordspeling.

Abonneren

In Ochtendnieuws hoor je in 20 minuten het belangrijkste nieuws van de dag. Abonneer je op de podcast via bnr.nl/ochtendnieuws, de BNR-app, Spotify en Apple Podcasts.