29 oktober | Nederland beleeft langste formatie ooit

Ochtendnieuws29 okt 202123 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Het is de langste formatie ooit in Nederland. Tijdens de opsluiting op landgoed de Zwaluwenberg in Hilversum brak VVD-leider Mark Rutte zijn eigen record. In 2017 stond zijn kabinet er na 225 dagen. Daar gaat hij nu overheen. Sophie van Leeuwen peilde de stemming in de Tweede Kamer, bij Caroline van der Plas van BBB en Sylvana Simons van BIJ1.

In de schappen van de supermarkt liggen steeds meer vleesvervangers, er zijn initiatieven als meatfree monday en buiten de deur kun je terecht in steeds meer vegetarische en veganistische restaurants. Maar we gaan er met zijn allen geen ons minder vlees door eten. Dat blijkt uit de jaarlijkse Vegamonitor van Natuur en Milieu.

Column | Je hebt van die triggermomentjes waarna je denkt, dit is bizar. De laatste tijd denk ik vaak aan het nieuwsbericht waarin werd medegedeeld dat de schade van het noodweer afgelopen zomer in Limburg, België en Duitsland bij onze oosterburen waarschijnlijk zo’n 30 miljard euro bedraagt. Nu weet ik dat we tegenwoordig lachen om een tiental miljard meer of minder, zo’n getal blijft echter toch hangen.

Abonneren

In Ochtendnieuws hoor je in 20 minuten het belangrijkste nieuws van de dag. Abonneer je op de podcast via bnr.nl/ochtendnieuws, de BNR-app, Spotify en Apple Podcasts.