3 november | Mondkapje terug, coronatoegangsbewijs uitgebreid

Ochtendnieuws3 nov '21 06:3125 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Meer dan honderd wereldleiders spraken gisteren in Glasgow af, dat de wereldwijde ontbossing stopt. Ook worden de bossen beter beschermd en ze worden hersteld. De deal is de eerste grote toezegging op de klimaattop in Schotland. Het zijn maatregelen om de CO2-uitstoot en de opwarming van de aarde tegen te gaan. Vandaag gaat het in Glasgow over de financiering van deze 'betere' toekomst.

De coronapas wordt verder uitgebreid en ook de mondkapjesplicht keert weer terug bij publiek toegankelijke locaties. Dat zijn de belangrijkste maatregelen die bekend zijn gemaakt bij de persconferentie van gisteren. De coronapas is nu al verplicht bij restaurants binnen, bij een evenement, sportwedstrijd of culturele voorstelling. Dat wordt vanaf zaterdag 6 november uitgebreid.

Column | In de treinreis die 500 deelnemers aan de klimaattop naar Glasgow maakten, zat natuurlijk een hoop symboliek, vooral de sympathieke knulligheid. Overstappen van het ene naar het andere station in Londen, lange stukken lopen, een boom die op de bovenleiding viel, een mensenzee die elk coronaverstand tartte. Maar natuurlijk in de eerste plaats een statement.

Abonneren

In Ochtendnieuws hoor je in 20 minuten het belangrijkste nieuws van de dag. Abonneer je op de podcast via bnr.nl/ochtendnieuws, de BNR-app, Spotify en Apple Podcasts.