25 november | Het gaat niet goed met middelbare scholieren

Ochtendnieuws25 nov 202124 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Image

Het Landelijke Netwerk Acute Zorg heeft om de afkondiging van de laatste fase vóór code zwart gevraagd. Dat bevestigt een woordvoerder aan de Volkskrant. Dat betekent dat de IC-capaciteit maximaal wordt opgeschaald, dat reguliere zorg wordt afgezegd en dat het leger kan worden ingezet om te helpen.

Het gaat niet goed met veel middelbare scholieren. Ze zijn onrustiger, brutaler, en aanzienlijk lastiger aan het werk te krijgen dan in de jaren vóór de coronacrisis. En dit heeft ook een negatieve uitwerking op de leerprestaties en resultaten. Dat zeggen de VO-Raad en CNV Onderwijs tegen BNR. Zij ontvangen over deze problematiek veel signalen van schoolleiders en docenten.

Column | Een Duitse politicus vertelde me deze week hoe hem de rillingen over het lijf liepen toen hij in de Tweede Kamer FvD-Kamerlid Pepijn van Houwelingen D66’er Sjoerd Sjoerdsma hoorde bedreigen. ‘Uw tijd komt nog wel, er komen tribunalen’, zei de FvD’er. Hoofdschuddend zei de Duitse politicus: ‘Bij ons zou dat meteen worden afgehamerd. Het is onacceptabel.’

Abonneren

In Ochtendnieuws hoor je in 20 minuten het belangrijkste nieuws van de dag. Abonneer je op de podcast via bnr.nl/ochtendnieuws, de BNR-app, Spotify en Apple Podcasts.