26 november | 'Avondlockdown' of toch strengere maatregelen?

Ochtendnieuws26 nov 202125 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

(BNR)

Demissionair premier Mark Rutte en coronaminister Hugo de Jonge zullen vanavond bekendmaken welke maatregelen het kabinet heeft genomen om het grote aantal besmettingen terug te dringen. Een harde lockdown, waarbij ook de scholen moeten sluiten en horeca ook overdag dicht moet, lijkt even van tafel. Een zogenoemde avondlockdown lijkt het meest waarschijnlijk.

Het is Black Friday vandaag. Toch is het de vraag in hoeverre dit voor meterslange rijen gaat zorgen. Steeds meer mensen kiezen ervoor om die rijen te omzeilen en hun koopjes online te doen. Zelfs zonder harde lockdown bestellen we namelijk meer pakketjes dan ooit. Als deze trend zich doorzet, wordt het record van 2020 verbroken. Dat blijkt uit transactiedata van ABN Amro.

Column | Sinds jaar en dag kennen we het begrip actieve gebruiker. De maandelijkse actieve gebruiker is die ene unieke gebruiker die in een maand een site bezoekt. Het maakt niet uit wat hij doet. Komt die persoon in een maand vier keer op een site, koopt hij iets, leest hij iets, post hij iets, het doet er niet toe. We tellen hem als één unieke gebruiker. Helder, duidelijk, strik eromheen en klaar.

Abonneren

In Ochtendnieuws hoor je in 20 minuten het belangrijkste nieuws van de dag. Abonneer je op de podcast via bnr.nl/ochtendnieuws, de BNR-app, Spotify en Apple Podcasts.