7 December | Ziekenhuizen in de clinch met verzekeraars over zorginkoop

Ochtendnieuws7 dec 202123 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Vandaag in het ochtendnieuws: Ziekenhuizen komen er maar niet uit met verzekeraars over de contracten voor volgend jaar. De onderhandelingen verlopen zo moeizaam dat sommige ziekenhuizen verwachten dat ze pas begin volgend jaar tot een deal komen. Andere denken zelfs dat het helemaal niet lukt om een contract te sluiten met een deel van de verzekeraars, blijkt uit navraag van BNR bij ziekenhuizen verspreid door heel Nederland.

Een forse omzetstijging voor camperverhuurbedrijf Goboony. De omzet van dit camperverhuurbedrijf verdrievoudigde in één jaar. De camperbranche ging door corona als een speer. 'De aanvraag naar campers onverminderd groot. Een hard stijgende groep zijn de jongeren tussen de 25-35, daar is 'vanlife' ook echt een ding geworden', vertelt Mark de Vos is directeur van Goboony.

Column | Noord-Koreaanse staatstelevisie
Shula Rijxman, de vertrekkende topvrouw van de NPO is er het meest trots op dat ze de publieke omroep achterlaat met de meeste kijkers, zegt ze in een afscheidsinterview. 'Zeker in de coronacrisis hebben we onze waarde bewezen. Inmiddels zijn we marktleider, toen ik hier begon, waren de commerciële omroepen dat,' benadrukt ze. Nou is dat ook weer niet zo'n enorme prestatie. John de Mol heeft na een ontelbaar aantal kijkcijferflops de strijd opgegeven en zet SBS6 met kerst zelfs op zwart, hij zendt een avond lang een knapperend haardvuur uit.