28 Februari | De oorlog in Oekraine gaat vijfde dag in

Ochtendnieuws28 feb 202227 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Vandaag in Ochtendnieuws: Correspondent Joost Bosman verslaat de oorlog in Oekraïne vanuit Lviv, freelance-journalist Thomas van Linge probeert hij met behulp van het vele beeldmateriaal in beeld te brengen hoe de oorlog in Oekraïne verloopt en columnist Paul Laseur vindt dat sancties de juiste mensen moet treffen.

Vanuit heel Oekraïne blijven vluchtelingen naar het westen trekken. In de West-Oekraïense stad Lviv meldt BNR-correspondent Joost Bosman 'gigantische rijen auto's van het centrum naar het station, in Slowakije spreekt BNR-oprichter Michiel Bicker Caarten met vluchtelingen.

Column | Van en naar Oekraïne kun je sinds vrijdag gratis bellen en sms’en. T-Mobile was de eerste om het aan te bieden. Maar het initiatief kreeg snel navolging van Vodafone en KPN, die niet konden achterblijven. Zodat inmiddels alle grote telecomproviders in ons land meedoen aan deze sympathieke actie, gericht op zowel consumenten als zakelijke klanten. 

Abonneren

In Ochtendnieuws hoor je in 20 minuten het belangrijkste nieuws van de dag. Abonneer je op de podcast via bnr.nl/ochtendnieuws, de BNR-app, Spotify en Apple Podcasts.