Ochtendnieuws | Niemand wil de baan van Henk Staghouwer

Ochtendnieuws7 sep 202224 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Niemand heeft zin in de baan van Henk Staghouwer - de afgetreden minister van Landbouw. Blijkt uit een kleine rondgang van BNR in Den Haag. Minister Carola Schouten? Alleen tijdelijk. Kamerlid Pieter Grinwis - van de ChristenUnie: Geen zin. En ook andere politici uit de coalitie zitten niet te springen. BNR's Sophie van Leeuwen ging op zoek naar een opvolger - met perspectief. En sprak Tjeerd de Groot - de D66-er van 'halveer de veestapel' en Derk Boswijk - Tweede Kamerlid voor het CDA.

Deze week vindt het jaarlijkse 'Eastern Economic Forum' plaats in De Russische havenstad Vladivostok. Het forum heeft een zakelijk karakter, maar tussen de regels door is duidelijk te lezen dat Rusland het forum ook aangrijpt om haar politieke ideologie te verkondigen. Het thema dit jaar is dan ook: 'De weg naar een multipolaire wereld'.

Over deze podcast

In Ochtendnieuws hoor je in 20 minuten het belangrijkste nieuws van de dag. Abonneer je op de podcast via bnr.nl/ochtendnieuws, de BNR-app, Spotify en Apple Podcasts. Of luister elke dag live via bnr.nl/live.