12 September | VEB eist miljarden van Philips

Ochtendnieuws12 sep 202225 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Vandaag in Ochtendnieuws:

De beleggersvereniging VEB start een procedure tegen Philips om miljarden euro's aan schade op het bedrijf te verhalen. Dat schrijft het FD. Volgens de VEB heeft Philips patiënten en beleggers 'stelselmatig verkeerd voorgelicht' over alle problemen rondom de slaapapneu-apparaten. En daardoor zouden beleggers in het verleden veel te veel hebben betaald voor aandelen-Philips.

Nederland telde dit jaar 644 natuurbranden, zo blijkt uit navraag van BNR Nieuwsradio. Dat is niet zo veel als in record jaar 2018 [dat waren er toen 949. Maar de brandweer maakt zich wel zorgen over de steeds toenemende omvang van de branden. De branden zijn ook steeds lastiger te blussen.

Oekraïense troepen zijn bezig aan een opmars, wat tot verbijstering in Rusland leidt. Zo ervaart onze correspondent Joost Bosman het in Moskou.

Over deze podcast

In Ochtendnieuws hoor je in 20 minuten het belangrijkste nieuws van de dag. Abonneer je op de podcast via bnr.nl/ochtendnieuws, de BNR-app, Spotify en Apple Podcasts. Of luister elke dag live via bnr.nl/live.