13 September | Minister van Justitie Yeşilgöz haalt hard uit naar Forum, Van Haga en het wokisme.

Ochtendnieuws13 sep '22 06:3823 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Minister van Justitie en Veiligheid Dilan Yeşilgöz heeft hard uitgehaald naar Forum voor Democratie, Groep Van Haga en het wokisme. Ze deed dat gisteravond tijdens de HJ Schoo-lezing in de Rode Hoed in Amsterdam. Volgens Yeşilgöz wordt onze democratie geleidelijk afgebroken en moet er actie ondernomen worden, voordat het te laat is.

Premier Rutte is samen met handelsminister Schreinemacher op bezoek in Suriname. Het is voor het eerst in 14 jaar dat een Nederlandse regeringsleider naar Suriname reist; het doel van het bezoek is de handelsband versterken. President Santokhi is in ieder geval erg optimistisch over het bezoek, ondanks dat het land geteisterd wordt behoorlijk wat problemen. Denk dan aan hoge schulden economische schade door corona en de oorlog in Oekraïne en meer dan 50 procent toegenomen inflatie.

Over deze podcast

In Ochtendnieuws hoor je in 20 minuten het belangrijkste nieuws van de dag. Abonneer je op de podcast via bnr.nl/ochtendnieuws, de BNR-app, Spotify en Apple Podcasts. Of luister elke dag live via bnr.nl/live.