Ochtendnieuws | Algemene Politieke Beschouwingen trappen af

Ochtendnieuws21 sep 202222 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Iedereen zat gisteravond vol spanning te wachten op de toespraak van Poetin aan het Russisch parlement. Maar dat werd op het laatste moment uitgesteld. Mogelijk volgt de toespraak vanmorgen. Er wordt druk gespeculeerd over wat hij gaat zeggen; sommige mensen denken dat hij een algehele mobilisatie gaat aankondigen voor de oorlog in Oekraïne.

Gisteren was het Prinsjesdag en dat betekent dat vandaag de algemene politieke beschouwingen beginnen. De regering legt tijdens dit debat verantwoording af aan de Tweede Kamer over de Miljoenennota. De inflatie, de energiecrisis en het daarbij horende koopkrachtpakket domineren dit jaar het debat. Politiek verslaggever Leendert Beekman vroeg de Fractievoorzitters in de kamer naar hun inzet voor het debat.

De column van Bernard Hammelburg: Nu doet Joe Biden het alweer: zeggen dat Amerikaanse troepen Taiwan zullen verdedigen als China het eiland aanvalt. Dat zou oorlog met China betekenen, met een twijfelachtige internationaal-juridische onderbouwing. Sterker nog: als senator heeft Biden zich tegen Amerikaans militair ingrijpen verzet. 

Over deze podcast

In Ochtendnieuws hoor je in 20 minuten het belangrijkste nieuws van de dag. Abonneer je op de podcast via bnr.nl/ochtendnieuws, de BNR-app, Spotify en Apple Podcasts. Of luister elke dag live via bnr.nl/live.