Ochtendnieuws | Reikhalzend uitkijken naar waar Remkes mee komt

Ochtendnieuws5 okt 202222 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Vandaag wordt het langverwachte stikstofadvies van Johan Remkes gepresenteerd. Politiek Den Haag wacht in spanning zijn aanbevelingen af, want zowel vriend als vijand hoopt dat hij wel een opening ziet om het stikstofprobleem op te lossen. Maar, zegt politiek verslaggever Leendert Beekman, Remkes is geen tovenaar.

Elon Musk is tóch bereid Twitter te kopen, voor de oorspronkelijke 44 miljard die in april al op tafel lag. Dat heeft de Tesla topman laten weten in een brief aan het Twitter bestuur. [Beleggers reageerden gisteravond enthousiast op het bericht en het aandeel Twitter schoot met 18 procent omhoog. Musk wil er het bedrag voor betalen dat hij er in april ook al voor bood: 44 miljard dollar, ofwel 54,20 per aandeel.

En columnist Bernard Hammelburg maakt de balans op: Rusland heeft een hap uit Oekraïne genomen, maar weet zelf niet precies waar de nieuwe grens loopt. Oekraïne hapt stukken terug, maar of dat nu geannexeerd gebied is, of bezet Oekraïens gebied, is daarom evenmin duidelijk. De dictator van Tsjetsjenië, Kadirov, die het bed waarschijnlijk deelt met een vurig atoombommetje, vindt het de hoogste tijd om dat af te vuren. Wat het Kremlin dan weer sust als uit de hand gelopen emoties. Kortom: chaos.

Over deze podcast

In Ochtendnieuws hoor je in 20 minuten het belangrijkste nieuws van de dag. Abonneer je op de podcast via bnr.nl/ochtendnieuws, de BNR-app, Spotify en Apple Podcasts. Of luister elke dag live via bnr.nl/live.