Ochtendnieuws | Overwinsten energiebedrijven 2 biljoen euro

Ochtendnieuws27 okt 202224 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

De overwinsten van energie-producerende bedrijven tellen tot nu toe op tot zo'n 2 biljoen euro. Dat een 2, en dan twaalf nullen. Dat getal komt uit de World Energy Outlook van het Internationaal Energie Agentschap. En overheden hebben flink de portemonnee getrokken om de burgers te compenseren voor de hoge energierekeningen. In totaal staat er nu zo'n 500 miljard euro op de begrotingen. Mark Beekhuis, onze energie- en klimaatverslaggever, ligt het rapport toe

Steeds minder mensen kiezen voor een aflossingsvrije hypotheek door de snel stijgende hypotheekrente. Dat blijkt uit onderzoek van De Hypotheker, de keten van hypotheekadviseurs. We spreken erover met hoogleraar Woningmarkt Peter Boelhouwer van de TU Delft. 

Wat je ook moet weten is dat de Nederlandse overheid staat op dit moment nog voor 35 miljoen euro garant in de export naar Rusland. Dat laat verzekeraar Atradius Dutch State Business weten aan BNR. Mogelijk is de staat dit geld kwijt: wanbetalingen kunnen momenteel niet altijd worden teruggevorderd vanwege de sancties.

Over deze podcast

In Ochtendnieuws hoor je in 20 minuten het belangrijkste nieuws van de dag. Abonneer je op de podcast via bnr.nl/ochtendnieuws, de BNR-app, Spotify en Apple Podcasts. Of luister elke dag live via bnr.nl/live.