Ochtendnieuws | Raket die in Polen landde kwam mogelijk uit Oekraïne

Ochtendnieuws16 nov 202223 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

De raket die twee dodelijke slachtoffers maakte in Polen is waarschijnlijk niet vanuit Rusland afgevuurd. Dat zei de Amerikaanse president Joe Biden afgelopen nacht, na spoedoverleg dat hij tijdens de G20-top op Bali had. Er is nog veel onduidelijkheid over raketinslag, gisterenmiddag in het Poolse dorp Przewodów, nabij de Poolse grens. Polen meldt dat het hoogstwaarschijnlijk gaat om een raket van Russische makelij, maar dat nog niet duidelijk is wie de raket afgevuurd heeft

Oud-president Donald Trump stelt zich verkiesbaar voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2024. Dat kondigde hij aan in een 70 minuten durende toespraak in zijn Mar-a-Largo resort in Florida. Trump beloofde weliswaar dat hij het land zou verenigen, maar herhaalde dezelfde opruiende, verdeeldheid zaaiende retoriek die zijn vorige campagne en presidentschap kenmerkte.

Dit en meer in onze podcast Ochtendnieuws

Over deze podcast

In Ochtendnieuws hoor je in 20 minuten het belangrijkste nieuws van de dag. Abonneer je op de podcast via bnr.nl/ochtendnieuws, de BNR-app, Spotify en Apple Podcasts. Of luister elke dag live via bnr.nl/live.