Ochtendnieuws | Kritiek op uitkoopplannen kabinet

Ochtendnieuws23 nov 202223 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Vandaag in Ochtendnieuws: voorzichtige kritiek op uitkoopplannen van het kabinet, het Ubo-register is voortaan niet meer voor iedereen toegankelijk en Donald Trump moet tocg zijn belastingaangiftes openbaar maken.

Het kabinet gaat zo'n 3000 bedrijven die veel stikstof uitstoten een 'stopbonus' aanbieden om of te stoppen, of te verduurzamen. Het bedrag dat zij kunnen krijgen kan oplopen tot 120 procent van de waarde van hun bedrijf. De eerste reacties zijn voorzichtig positief, alhoewel de oppositie zich inmiddels wel afvraagt of de regeling echt zo vrijwillig is als het kabinet doet geloven. 

Het Europese Hof van justitie heeft een streep getrokken door de openbare toegankelijkheid van het Ubo-register. En dat is goed nieuws voor ondernemers, zegt Hans Biesheuvel.

En, voormalig president Donald Trump moet toch zijn belastingaangiftes vrijgegeven. Dat heeft het Amerikaanse Hooggerechtshof bepaald. Volgens Amerika-correspondent Jan Postma is dit een gevoelige nederlaag voor Trump die tot nu toe weigerde zijn belastingaangiftes openbaar te maken. 

Over deze podcast

In Ochtendnieuws hoor je in 20 minuten het belangrijkste nieuws van de dag. Abonneer je op de podcast via bnr.nl/ochtendnieuws, de BNR-app, Spotify en Apple Podcasts. Of luister elke dag live via bnr.nl/live.