Ochtendnieuws | De Russische tactiek uitgelegd

Ochtendnieuws24 nov 202225 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

De nieuwe Russische aanvallen op Oekraïne hebben als doel om Oekraïne te 'breken' en vluchtelingen naar het Westen te 'jagen', zegt Rusland-correspondent Joost Bosman. Het gevolg wat de Russen graag zouden willen zien is dat de Oekraïners in opstand komen tegen de regering 'en zeggen: jullie moeten onderhandelen met Rusland, want zo kunnen we niet leven'. Ook probeert Rusland de Europese steun aan Oekraïne te 'breken', door een vluchtelingenstroom op gang te brengen.

De Tweede Kamer blijft met talloze vragen achter na het debat met minister Sigrid Kaag van Financiën. Niet zonder reden ook, want het hele project staat nog in de kinderschoenen. Kaag benadrukte dan ook dat er nog geen concreet voorstel ligt voor de Central Bank Digital Currency (CBDC), in de volksmond ook wel de digitale euro genoemd.

Over deze podcast

In Ochtendnieuws hoor je in 20 minuten het belangrijkste nieuws van de dag. Abonneer je op de podcast via bnr.nl/ochtendnieuws, de BNR-app, Spotify en Apple Podcasts. Of luister elke dag live via bnr.nl/live.