Ochtendnieuws | Lastige EU-top in Kiev

Ochtendnieuws3 feb 202326 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Vandaag in Ochtendnieuws: de top van de Europese Unie is in Kiev voor lastige gesprekken. Daarnaast aandacht voor cijfers van Apple en nieuws over de luchtvaart. 

De Oekraïense president Volodimir Zelenski ontvangt in Kiev twee kopstukken van de EU. De top met Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen en de voorzitter van de raad van regeringsleiders Charles Michel zal 'niet de gemakkelijkste worden', zegt een hoge EU-functionaris.

Afgelopen jaar reisden meer dan 61 miljoen mensen van en naar onze nationale luchthavens. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS. Een verdubbeling ten opzichte van 2021, maar nog altijd een kwart minder dan in 2019. We spreken erover met Frank Oostdam, directeur van de ANVR, de belangenbehartiger van ondernemers in de reisbranche. 

En dan de bigtechdijfers. Amazon, Alphabet en Apple gaven gisteravond een kijkje in de boeken. We bespreken ze met Nico Inberg, analist bij DeAandeelhouder.nl

Over deze podcast

In Ochtendnieuws hoor je in 20 minuten het belangrijkste nieuws van de dag. Abonneer je op de podcast via bnr.nl/ochtendnieuws, de BNR-app, Spotify en Apple Podcasts. Of luister elke dag live via bnr.nl/live.