Ochtendnieuws | Russische ambassadeur mag blijven

Ochtendnieuws9 feb 202325 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Vandaag in Ochtendnieuws: de Russische ambassadeur hoeft Nederland niet uit, iets wat regeringspartij D66 wel graag wil. En je hoort een gesprek met de USAR-reddingswerkers in Turkije

Nederland gaat de Russische ambassadeur niet het land uit zetten. D66 deed dat voorstel naar aanleiding van een onderzoek van het JIT. Hieruit blijkt dat er "sterke aanwijzingen" zijn dat President Poetin betrokken was bij de inzet van de Buk-raket die vlucht MH17 heeft neergehaald. De ambassadeur moest wel tekst en uitleg geven. We spreken erover met verslaggever Leendert Beekman. 

Het Nederlandse zoek- en reddingsteam USAR heeft in de Turkse stad Hatay inmiddels elf mensen onder het puin gehaald na de zware aardbevingen van afgelopen maandag. Het team gaat vandaag naar een ander deel van de stad. Het aantal doden als gevolg van de aardbevingen is gestegen tot meer dan 15.000.

Over deze podcast

In Ochtendnieuws hoor je in 20 minuten het belangrijkste nieuws van de dag. Abonneer je op de podcast via bnr.nl/ochtendnieuws, de BNR-app, Spotify en Apple Podcasts. Of luister elke dag live via bnr.nl/live.