Russische leger bevecht guerrilla's op eigen bodem

Ochtendnieuws23 mei 202325 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Minister Wopke Hoekstra van Buitenlandse Zaken is vandaag aangekomen in Beijing. Op de agenda staan ongetwijfeld de Nederlandse exportbeperkingen van geavanceerde chiptechnologie. China-correspondent Anouk Eigenraam geeft een toelichting.

In de Russische regio Belgorod langs de grens met Oekraïne zijn twee Russische partizanengroepen en het Russische leger slaags geraakt. Het Russische grensdorp Kozinka zou door nationalistische anti-Kremlinmilities zijn ingenomen. De plaatselijke autoriteiten hebben gisteren een 'antiterroristische operatie' afgekondigd.

Minister Hugo de Jonge van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening verwacht komend jaar 'een forse dip' in de woningbouw, en dat maakt zijn opdracht er niet makkelijker op. Vooral door migratie groeit de vraag naar huisvesting sterker dan verwacht. De 900.000 woningen die De Jonge voor 2030 wil gaan bouwen, zijn daardoor nog niet genoeg. Politiek verslaggever Leendert Beekman bespreekt het met de minister.

Over deze podcast

In Ochtendnieuws hoor je in 20 minuten het belangrijkste nieuws van de dag. Abonneer je op de podcast via bnr.nl/ochtendnieuws, de BNR-app, Spotify en Apple Podcasts. Of luister elke dag live via bnr.nl/live.