Senaat nipt akkoord met schuldenplafond

Ochtendnieuws2 jun 202327 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

In deze vrijdagse editie van Ochtendnieuws praten we je bij over de goedgekeurde plannen voor verhoging van het Amerikaanse schuldenplafond. En, er gaan wat premier Rutte betreft fors meer wapens richting Oekraïne. 

Tijdens de informele Europese top in Moldavië is gisteren gesproken over een nieuwe levering van Patriot-raketten en ook zouden er plannen zijn om tientallen Leopard-tanks van Zwitserland te kopen. Volgens Peter Wijninga, Defensiespecialist van het Den Haag Centrum voor Strategische Studies, is de noodzaak hoog.

De Amerikaanse Senaat is akkoord met verhoging van het schuldenplafond van de overheid. Een nipte meerderheid heeft afgelopen nacht ingestemd met de plannen. 'Er waren 60 stemmen nodig om dit plan zonder vertraging erdoor te krijgen en uiteindelijk 63 senatoren voor, zegt correspondent Jan Postma.

Over deze podcast

In Ochtendnieuws hoor je in 20 minuten het belangrijkste nieuws van de dag. Abonneer je op de podcast via bnr.nl/ochtendnieuws, de BNR-app, Spotify en Apple Podcasts. Of luister elke dag live via bnr.nl/live.