Grote storing legt treinverkeer van en naar Amsterdam lam

Ochtendnieuws5 jun 202329 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Ook maandagochtend rijden er geen treinen van en naar Amsterdam, meldt spoorbeheerder ProRail op zijn website. 'De IT-storing op de verkeersleidingpost van ProRail is helaas nog niet opgelost.' De NS geeft het advies om zelf vervoer te regelen of thuis te werken. Correspondent Martijn de Rijk doet verslag vanaf Amsterdam Centraal waar het een taxi-chaos is en waar voornamelijk toeristen rondlopen.

De verkiezingsstrijd in Polen is begonnen. Gisteren gingen honderdduizenden Polen de straat op om te demonstreren tegen de huidige, rechts-conservatie regering. De demonstratie was een initiatief van oud-premier en oppositieleider Donald Tusk. Volgens Polen-correspondent Ekke Overbeek was het mogelijk de grootste demonstratie sinds de val van de Muur in 1989.

Maar liefst drie partijen kwamen dit weekend samen met hun achterban: zowel de SP, de ChristenUnie en de VVD hadden hun partijcongres in Apeldoorn. Met asiel als heet hangijzer. Vooral bij de VVD, waar premier Rutte zijn eigen partij ervan moest overtuigen dat hij de asielinstroom nog onder controle heeft. Politiek verslaggever Leendert Beekman geeft een toelichting.

Over deze podcast

In Ochtendnieuws hoor je in 20 minuten het belangrijkste nieuws van de dag. Abonneer je op de podcast via bnr.nl/ochtendnieuws, de BNR-app, Spotify en Apple Podcasts. Of luister elke dag live via bnr.nl/live.