Debat gaswinning Groningen: Rutte ziet zichzelf nog niet aftreden

Ochtendnieuws7 jun 202326 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Rusland en Oekraïne hebben op een buitengewone zitting van de VN-Veiligheidsraad elkaar de schuld gegeven van de verwoesting van de Kachovka-stuwdam. De Amerikanen weten het nog niet zeker, maar zouden wel informatie hebben die wijst op Rusland als dader van de aanval op de dam. Reacties uit Rusland zijn er ook. Volgens Rusland-correspondent Joost Bosman heeft 23 jaar Poetin-propaganda zijn werk gedaan en voelen de meeste Russen zich weer slachtoffer.

Premier Rutte ziet zichzelf nog niet aftreden, vandaag in het debat over de parlementaire enquête Groningen. Hij gaat er - zoals altijd - in met een goed gevoel. dat zei hij gisteren in de Tweede Kamer. Het kabinet komt naar verwachting met een handreiking aan de Groningers. Politiek verslaggever Sophie van Leeuwen volgt het debat en spreekt met woedende Groningers.

Een jubileum deze week, want columnist Bernard Hammelburg spreekt vandaag zijn 1000e column uit op BNR. BNR duikt in het rijke archief en gaat terug naar 22 april 2015, over de drama's met gammele bootjes die ook toen al op de Middellandse Zee plaatsvonden.

Over deze podcast

In Ochtendnieuws hoor je in 20 minuten het belangrijkste nieuws van de dag. Abonneer je op de podcast via bnr.nl/ochtendnieuws, de BNR-app, Spotify en Apple Podcasts. Of luister elke dag live via bnr.nl/live.