Nederlandse politie kan bij chatapp Telegram telefoonnummers opvragen

Ochtendnieuws18 sep 202323 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

De Nederlandse politie kan bij de chatapp Telegram telefoonnummers opvragen die gebruikers juist geheim willen houden. Dat blijkt uit documenten die BNR van de korpsleiding kreeg na een beroep op de Wet Open Overheid. Eric van den Berg van onze onderzoeksredactie legt uit waarom dit voor veel mensen die de app op hun telefoon hebben als een verrassing komt.

Voor kabinet-Rutte IV is het morgen de tweede en meteen ook de laatste Prinsjesdag. Veel bewindspersonen vinden dat jammer omdat ze hun ambitieuze plannen nu niet af kunnen maken. Politiek verslaggever Mats Akkerman blikt met een aantal van hen vooruit op Prinsjesdag, waaronder minister Adriaansens van Economische Zaken.

De Chinese buitenlandminister Wang Yi is in Moskou om te praten met zijn ambtgenoot Sergej Lavrov. Het zal ongetwijfeld gaan over het bezoek van de Noord Koreaanse leider Kim Jong-un aan Rusland, zegt Rusland-correspondent Joost Bosman. 'Beijing is van oudsher de broodheer van Noord Korea, daar wil het Rusland niet tussen hebben.'

Over deze podcast

In Ochtendnieuws hoor je in 20 minuten het belangrijkste nieuws van de dag. Abonneer je op de podcast via bnr.nl/ochtendnieuws, de BNR-app, Spotify en Apple Podcasts. Of luister elke werkdag vanaf 06.00 uur live via bnr.nl/live.