Onder curatoren

Onder curatoren

Wat gebeurt er als een bedrijf ten onder gaat? In deze podcast praten Elisa Hermanides en Thomas van Zijl over onvergetelijke faillissementen met curatoren, de puinruimers van het bedrijfsleven. Elke vrijdag live om 14.00 en in je favoriete podcastapp.

Volg Onder curatoren via:

Afleveringen

Hoe puzzelen aan een klassieke Ferrari 7 miljoen euro opleverde voor de boedel van Kroymans

Ondernemer Frits Kroymans bouwde decennialang aan auto-imperium Kroymans. Op de piek verhandelde de groep van ongeveer 150 bv's, zo'n 2 miljard euro aan auto's en onderdelen van onder meer Jaguar, Ferrari, Maserati, Aston Martin, maar ook Kia. Importeren, verkopen, verhuren, verzekeren, financieren, leasen, onderhouden: Kroymans deed het in de jaren nul allemaal.

12 mei • Seizoen 1, Aflevering 8 • 23 minuten

Van wie zijn de merkrechten van D-reizen écht?

In laagdrempelige winkels verkoopt D-reizen sinds de jaren zestig reizen van zichzelf en van touroperators als TUI en Corendon. De omzet van de reistak van winkelconcern Dirk van den Broek groeit in de loop der jaren naar tientallen miljoenen euro's. Maar de komst van online reisbureaus als Booking.com en Expedia maken het voor D-reizen in de jaren tien steeds moeilijker. Uiteindelijk verkoopt Dirk van den Broek het reisbedrijf aan een Duits reisconcern.

28 apr • Seizoen 1, Aflevering 6 • 32 minuten