Wat voor piramidespel speelt Ger Visser van Eurocommerce in de jaren nul?

Onder curatoren7 apr 2023Seizoen 1, Aflevering 323 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

In de jaren voor de crisis van 2008 groeien de torens in de Nederlandse vastgoedwereld tot aan de hemel. Ook bij Eurocommerce van Ger Visser, de Kantorenkoning van Nederland. Hij verhuurt en verkoopt zijn panden zelfs al voordat ze zijn gebouwd. Maar naarmate de crisis dichterbij komt moet hij steeds meer dubieuze middelen inzetten om zijn panden verhuurd en verkocht te krijgen. 

Welke middelen zette Visser in om zijn luchtkastelen te kunnen blijven bouwen? En hoe liep het met hem én zijn familie af?

Te gast is Paul Schepel van JPR Advocaten, curator van Eurocommerce

Onder curatoren

Niet elk ondernemersavontuur eindigt met een notering in de Quote 500, niet elk bedrijf overleeft een flinke crisis, niet elke onderneming weet het financiële spel goed te spelen. En als alles misgaat, als de chaos regeert en schuldeisers aan de poort rammelen, dan breekt het tijdperk van de curator aan. 

In deze serie praten BNR-journalisten Elisa Hermanides en Thomas van Zijl over onvergetelijke faillissementen met curatoren, de puinruimers van het bedrijfsleven.

Redactie: Jochem Visser (geen familie van Ger Visser) / Vormgeving: Gijs Friesen en Connor Clerx / Audiobewerking: Wesley Schouwenaars / Artwork: FDMG | Milja Oortwijn / Eindredactie: Elisa Hermanides / Met dank aan: Wendy Beenakker, Sharine de Rooij en Bram Mullink