Van wie zijn de merkrechten van D-reizen écht?

Onder curatoren28 apr 2023Seizoen 1, Aflevering 632 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

In laagdrempelige winkels verkoopt D-reizen sinds de jaren zestig reizen van zichzelf en van touroperators als TUI en Corendon. De omzet van de reistak van winkelconcern Dirk van den Broek groeit in de loop der jaren naar tientallen miljoenen euro's. Maar de komst van online reisbureaus als Booking.com en Expedia maken het voor D-reizen in de jaren tien steeds moeilijker. Uiteindelijk verkoopt Dirk van den Broek het reisbedrijf aan een Duits reisconcern.

De coronacrisis geeft D-reizen in 2020 een keiharde klap, en dat is het begin van een lange strijd, waarbij de belangen van tienduizenden reizigers op het spel staan. Ook is het - na het faillissement in april 2021 - de vraag van wie het merk D-reizen eigenlijk is.

Curator van D-reizen Ton Tekstra van advocatenkantoor Blauw Tekstra Uding, is te gast.

Onder curatoren

Niet elk ondernemersavontuur eindigt met een notering in de Quote 500, niet elk bedrijf overleeft een flinke crisis, niet elke onderneming weet het financiële spel goed te spelen. En als alles misgaat, als de chaos regeert en schuldeisers aan de poort rammelen, dan breekt het tijdperk van de curator aan. 

In deze serie praten financieel journalisten Elisa Hermanides en Thomas van Zijl over onvergetelijke faillissementen met curatoren, de puinruimers van het bedrijfsleven. Abonneer je om elke vrijdag een nieuwe aflevering te krijgen. Of luister vrijdag om 14.00 naar BNR.

Redactie: Jochem Visser / Vormgeving: Gijs Friesen en Connor Clerx / Audiobewerking: Wesley Schouwenaars / Artwork: FDMG | Milja Oortwijn / Eindredactie: Elisa Hermanides / Met dank aan: Wendy Beenakker, Sharine de Rooij en Bram Mullink