Nederlandse handelsmissie Zuidoost-Azië gaat virtueel

Ondernemen Wereldwijd5 okt 20205 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

(BNR)

Opmeer doelt hiermee op de duur van de missie: van 12 oktober tot 11 december. Dat heeft als voordeel dat bedrijven elkaar beter kunnen leren kennen, en dat de Nederlandse bedrijven meer tijd hebben om uit de verf te komen. Met de missie wordt ingespeeld op de verschillende ASEAN-beurzen die in de regio gehouden wordt.

Food, water en afval

'Het is een enorm snel groeiende regio die in 2030 als regio misschien wel de derde economie ter wereld is. Op veel vlakken zijn er kansen voor Nederlandse ondernemingen: agrifood, afvalbeheer en waterbeheer.' En dat zijn nu net drie domeinen waar Nederland erg goed in is. 'Er wordt veel naar Nederland gekeken, Indonesië heeft bijvoorbeeld veel vragen op het gebied van kassentechnologie, en ook op het gebied van water is veel interesse.'

Virtueel versus fysiek

Er is echter een groot verschil tussen een virtuele handelsmissie en de traditionele, 'echte' en fysieke missie waar zakenpartners elkaar in de ogen kunnen kijken. Dat beseft ook Opmeer. 'Het sluiten van contracten zal minder snel gebeuren, we zien het echt als een voorbereidende fase om met partners in contact te komen. Het voordeel nu is wel dat je veel meer gesprekken kunt voeren, en dat meer partners kunnen aanhaken. Ik voorzie nu een verkenning en als je later met een vervolgmissie erheen gaat, ga je daadwerkelijk contracten sluiten.' Bedrijven die nog willen meedoen kunnen zich tot 8 oktober aanmelden.

Over Ondernemen Wereldwijd

Alles wat je moet weten over Internationaal Zakendoen. Een wekelijkse rubriek, onair en online als podcast. Luister live maandagmiddag om 13:15 in Zakendoen, of wanneer je wilt via bnr.nl/podcast/ondernemen-wereldwijd/, Apple Podcast of Spotify.