Ouwe lullen

Paul Laseur16 jul 20183 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

(BNR Paul Laseur)

Het college komt tot die schatting na onderzoek van 1,8 miljoen onlinevacatures. Dus je zou ook kunnen zeggen dat het per saldo reuze meevalt met die leeftijdsdiscriminatie in ons land. Zelfs als dit nog maar het topje van de ijsberg is, vond ik het eigenlijk wel een heel nette score. Het bedrijfsleven verdient een groot compliment. Voor het zorgvuldig naleven van een volstrekt onzinnige maatregel.

Maar het is verboden, mag niet, we zouden het niet meer doen. En dan is elk geval van discriminatie naar leeftijd er één teveel, natuurlijk. Want vacatures die om jonge medewerkers vragen, schrikken oudere werkzoekenden af. Zij zullen daardoor minder snel of helemaal niet op de functie solliciteren. Vooral 55-plussers laten zich makkelijk ontmoedigen, zo blijkt uit de toelichting.

Maar wat nu als een onderneming gewoon geen oudere medewerker wil hebben voor een functie? Dan is het toch wel zo eerlijk om dat gewoon op te schrijven in de vacature? Ik zie daar niets crimineels in, integendeel, wel zo netjes. Maar nee, hoor. Een jonge hond zoeken voor de versterking van het team? Of een leergierige schoolverlater van maximaal23 jaar? Het zijn foute teksten, pure discriminatie.

Want, zegt het College voor de Rechten van de Mens, bij de beslissing om te solliciteren weegt een leeftijdseis in de vacature zwaarder dan salaris,reistijd en type contract bij elkaar. En oudere werkzoekenden hebben het al zo moeilijk op de arbeidsmarkt. Ze zijn vaker langdurig werkloos en hebben een kleinere kans op het vinden van een baan. Dat wil ik best geloven en ik gun elke oudere een topfunctie. Alleen gaat censuur van vacature-teksten daar niet voor zorgen. Net zomin als anoniem solliciteren, waarbij een energieke grijsaard zijn leeftijd gewoon verzwijgt, wanneer hij opgaat voor een bijbaantje als vakkenvuller bij de Albert Heijn. Bij het eerste gesprek valt 'ie alsnog keihard door de mand. Want de baan is en blijft voor een jongere bestemd, wat je verder ook opschrijft in de vacature.

Met misleidende, verhullende teksten in personeelsadvertenties maak je oudere werkzoekenden hoogstens blij met een dode mus. Gelukkig zijn er steeds meer bedrijven en uitzendbureaus die juist voor 50-plussers werk hebben. Vooral technische medewerkers met ervaring zijn zo schaars dat de loper voor ze wordt uitgerold. De huidige arbeidsmarkt is zo krap dat veel werkgevers zich niet eens kunnen permitteren om kritisch te kijken naar de leeftijd van sollicitanten. Daar hebben ze het College voor de Rechten van de Mens gelukkig niet bij nodig.

Prettige maandag!