#32: Democratie is Taboe in Bakoe

BNR Perestrojkast14 feb 202055 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Met Isa Yusibov, zoon van een voormalig prominent oppositiepoliticus in Azerbeidzjan, kijkt de Perestroj-cast terug op de parlementsverkiezingen in de Kaukasusstaat.

Ook komt de rol van het CDA in Azerbeidzjan ter sprake. Want waar de enige CDA'er ten strijde trekt tegen de corruptie, werpt de ander zich volgens Yusibov op tot 'lobbyist van Alijev'.

Hagi, Boban of Jasjin?

Voor wat lucht zorgt het gesprek met Ruud Doevendans. Hij is geen Oost-Europa-specialist, maar wel hoofdredacteur van een voetbalblad dat op zoek is naar de allerbeste voetballers ooit uit onze regio. Een volksoproep levert hem en zijn magazine Tardelli een recordaantal inzendingen op. Isa leert ons vervolgens dat de beroemdste Azeri geen voetballer, maar een grensrechter was...

De Cabrio van Gagarin

Geert Jan is weer terug van zijn vaderschapsverlof en vertelt over de veiling van een bijzondere auto; de ZIL 111V gaat in Moskou onder de hamer. Er zijn er twaalf van gemaakt, en in deze werd Joeri Gagarin rondgereden toen hij terugkeerde op aarde. Toch zitten er wat haken en ogen aan dit bijzondere verhaal; want waarom stond deze ZIL decennialang in een Armeense parkeergarage?

Lees ook | Auto van eerste mens in de ruimte wordt geveild

Om in de auto's te blijven, gaat de mop van Joost deze keer over wegen. Lachen, natuurlijk.

Star over de Oscar

O ja, en Floris geeft Hollywood nog even een veeg uit de pan. Doorgestoken kaart natuurlijk, dat de inzendingen Honeyland en Corpus Christi geen prijs mee naar huis mochten nemen.

Hosts:

Geert Jan Hahn

Floris Akkerman

Gasten:

Isa Yusibov

Ruud Doevendans

Funny Stranger in Minsk

Joost Bosman


Mede mogelijk gemaakt door