#63: Rusland streelt Trumps ego

BNR Perestrojkast18 sep 202025 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

In dit tweede deel over Trump, de Amerikaanse verkiezingen en Rusland vertelt geopolitiek analist Isa Yusibov hoe het Kremlin en Trump elkaar weten te vinden. Let dan vooral op de geldstromen, zegt Isa. Oftewel dé onderzoeksmethode: follow the money. Want oligarchen en maffiosi weten als geen ander hoe ze Trump moeten paaien. En wie oligarchen zegt, zegt het Kremlin.

Terug naar | Oost Europa en Trump

Dat profiteert van de in de jaren tachtig gelegde contacten tussen Moskou en Trump. Daarover hoor je meer in de eerste Perestrojkast-aflevering over de Amerikaanse verkiezingen: Trump in het land van de Sovjets.

Voor Perestojkast heeft Isa zich verdiept in de vrijgegeven archieven van veiligheidsdiensten en verslond voor ons het ene na het andere boek. Met hem duikt de Perestrojkast tot de Amerikaanse verkiezingen van de 3 november in de verbanden tussen Centraal- en Oost-Europa en de Verenigde Staten. Want tussen onze regio en de Verenigde Staten bestaan tal van connecties. Niet alleen tussen Rusland en Trump, maar ook tussen Biden en Oekraïne. En wat te denken van de relatie tussen Trump en Duda, de Poolse president? Ook oligarchen uit Azerbeidzjan, waar Isa's wortels liggen, komen voorbij. De Perestrojkast legt deze verhoudingen genadeloos bloot.

| Podcast: BNR Perestrojkast

Hosts:

Geert Jan Hahn

Floris Akkerman

Kattenliefhebber, schaker en sjasliekspecialist:

Isa Yusibov