#70: Biden zwijgt liever over Oekraïne

BNR Perestrojkast24 okt 202030 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Trump blijft hameren op belangenverstrengeling. Hij denkt munitie te hebben in het ontslag van een Oekraïense openbaar aanklager die verantwoordelijk was voor een corruptie-onderzoek naar Hunters bedrijf. Vader Joe was deze openbaar aanklager liever kwijt dan rijk en liet dat openlijk blijken. En daar duikt Trump op.

Terug naar | Oost Europa en Trump

De Amerikaanse president kreeg onlangs extra munitie door een publicatie in The New York Post. Deze tabloid schreef op basis van uitgelekte e-mails dat Hunter Biden misbruik zou hebben gemaakt van de hoge positie van zijn vader, destijds vice-president van de Verenigde Staten.

Huisanalist Isa Yusibov en Floris hebben deze zaak uitgeplozen. Ze vertellen of Joe Biden zich inderdaad schuldig heeft gemaakt aan belangenverstrengeling, in hoeverre we waarde moeten hechten aan de publicatie van de The York Post en ze nemen de relatie tussen Oekraïense oligarchen en de Amerikaanse politiek onder de loep. Dit alles onder de vakkundige prestentatieleiding van Geert Jan.

Dit is de zesde aflevering waarin we in de aanloop naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 3 november de relatie tussen de VS en Centraal- en Oost-Europa onder de loep nemen. Eerder aan bod kwamen de link tussen Trump en Rusland, Nord Stream 2 en Azerbeidzjan en Armenië. In de volgende aflevering duiken we in de Balkan, waarmee Trump en Biden zo hun eigen plannen hebben. Met zoals altijd Isa Yusibov als geo-politiek analist.

| Podcast: BNR Perestrojkast

Host:

Geert Jan Hahn

Isolationistische Oekraïne-kenner

Floris Akkerman

Huis-, tuin- en keukenanalist:

Isa Yusibov