#89: Stalinisme, Kremlin en Russisch grondgebied in Nederland

BNR Perestrojkast26 mrt 20211 uur 4 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Want Nederland staat vol met monumenten, wandelingen, gebouwen en musea die je kunt linken aan Oost- en Centraal-Europa. Wat te denken van het Kremlin in de kop van Noord-Holland. Of Lenin bewonderen in het Groningse dorp Tjuchem. Of anders het gemeentehuis in het Zeeuwse Terneuzen. Of Russisch grondgebied in Bergen. En dit is nog maar een kleine greep.

Aula TU Delft. Architecten: Johannes van den Broek en Jaap Bakema. Bouw: 1960-1966. Rijksmonument sinds 2009.
Aula TU Delft. Architecten: Johannes van den Broek en Jaap Bakema. Bouw: 1960-1966. Rijksmonument sinds 2009. (FOTO Martijn Haan)

Deze aflevering neemt Martijn Haan ons mee door Nederland. Je kent hem wellicht van Oostblog.info: wandelen en fietsen langs brutalistische, modernistische en socialistische architectuur. Martijn ontdekte Oost-Europa in eigen land en stelde speciaal voor ons een fraaie reisroute samen. De liefhebber van Stalinistische en modernistische Architectuur, kosmonauten en ufo’s, Oostblok in Nederland en de Koude Oorlog komt in Nederland ruimschoots aan zijn trekken.

Voor wie op pad wil - klik op deze link voor een overzichtskaartje van wat er in Nederland te zien en te doen is aan Centraal- en Oost-Europa.

En voor op reis: luister vooral naar de mop van Joost. En ook voor op reis: Sloveense wijn. Hier te bestellen. Pojechali.

|Podcast: BNR Perestrojkast

Hosts:

Geert Jan Hahn

Floris Akkerman

Oostbloktripper:

Martijn Haan

Wijndrinkende moppentapper:

Joost Bosman