#98: Loekasjenko's vrienden. Heeft ie die dan?

BNR Perestrojkast23 jun 20211 uur 13 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Wie zijn Loekasjenko's vrienden nog? Hoe hecht is de band met Poetin? En die EU-sancties, krijgen die de onrechtmatig gekozen president van Belarus op de knieën? We gaan er in deze 98e aflevering over praten met Ron Keller, oud-ambassadeur in Oekraïne, Rusland, Turkije en China, en met Isa Yusibov, onze favoriete geo-politiek analist.

Een naam die bij iedereen in Brussel en bij de UEFA momenteel op de lippen ligt, is die van de Hongaarse premier Viktor Orban. Boedapest is het het strijdtoneel van EK-wedstrijden, waarmee Orban goede sier kan maken. Tegelijkertijd ligt hij internationaal onder vuur vanwege zijn anti-homowet. Ook Geert Jan kan niet om hem heen. Hij hekelt vooral de internationale hypocrisie.

Floris heeft zijn blik gericht op Armenië. Zittend premier Nikol Pasjinian pleegde een huzarenstukje door de parlementsverkiezingen te winnen. En dat voor een leider die een oorlog heeft verloren. Hoe kreeg Pasjinian het voor elkaar om herkozen te worden?

Wij vragen en Joost draait. Zeg je Poetin dan komt Joost met een mop over Poetin. Zeg je corruptie dan komt Joost met een mop over corruptie. En nu heeft ie er dus een over sancties. Traditiegetrouw bleef het stil in de studio.

|Podcast: BNR Perestrojkast

Hosts:

Geert Jan Hahn

Floris Akkerman

Klusjesman:

Ron Keller

Huisgenoot:

Isa Yusibov

Grapjas:

Joost Bosman