#102: 'Moskou vindt de EU een supermacht'

BNR Perestrojkast27 aug '21 16:301 uur 2 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Hij was eerder dit jaar te gast op een conferentie in Moskou met Russische hotemetoten als Lavrov, Shoigu. En hij is daar vaker op uitnodiging van de Russen. Of leidt een virtuele bijeenkomst. Ze luisteren graag naar De Wijk. Die op zijn beurt een inkijkje krijgt in het wereldbeeld van de Russische defensie- en politieke top, over Afghanistan, de EU, Belarus en Oekraïne. Zo hebben we in De Wijk onze verbindingsman met Rusland. Maar waarom nodigen ze hem eigenlijk uit? En bijt Moskou zijn tanden stuk op de EU?

De Perestoj-cast pakte er de notitieblokken bij om alles goed op te nemen van De Wijk, hoogleraar internationale betrekkingen aan de Universiteit van Leiden en Directeur van het Den Haag Centrum voor Strategische Studies. Plus auteur van onder meer De slag om Europa, zijn jongste boek.

Plus een rondje nieuws uit de regio. Met extra centen voor Loekasjenko en Geert Jan over de Duitse parlementsverkiezingen en Oost-Europa en Balkan. Hebben CDU, SPD en de Groenen deze regio in hun vizier?

En een geo-politieke mop van Joost. Wij vragen, hij draait.

|Podcast: BNR Perestrojkast

Hosts:

Geert Jan Hahn

Floris Akkerman

Verbindingsman

Rob de Wijk

Casanova:

Joost Bosman