#113: De grote Albanese vier van de popmuziek

BNR Perestrojkast14 jan 20221 uur 24 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Deze uitzending staat vol dampende muziek. Misschien ken je de liedjes van de sportschool, maar weet je misschien niet wie het zingt. Althans dat geldt voor de Perestroj-cast. Nummers als Levitating, One kiss, Sweet but psycho, Kings and queens, In the name of love en Ritual komen van De grote Albanese vier: Dua Lipa, Ava Max, Bebe Rexa en Rita Ora.

Zangeressen met ieder meer dan miljoenen Spotify-luisteraars, meer dan wereldberoemd én met Albanese wortels. En omdat de Perestroj-cast niet vies is van hedendaagse popmuziek, duiken we met Stefan van Dijk uit Kosovo in het wel en wee van De grote Albanese vier. Wat maakt ze zo beroemd, dragen ze hun Albanese identiteit uit en hoe politiek geëngageerd zijn ze? Plus dus veel muziek.

Maar dat niet alleen. We combineren deze aflevering popmuziek met (geo-)politiek en humor. Geert Jan was deze week in Brussel. Hoe kijken Europarlementariërs naar de ontwikkelingen in Oekraïne, Bosnië en Kazachstan?

En over Kazachstan gesproken. In de vorige podcast hadden we het met Wouter Jan de Graaf over de oorzaken van de protesten. Maar sinds die uitzending is het nodige gebeurd. Hoe veranderd is Kazachstan sinds deze protesten? Floris geeft antwoord.

Ons Joosje komt met een actuele Kazachse mop. Iets met een marmot...