#127: Svetlana Tichanovskaja over Oorlog & Vrijheid

BNR Perestrojkast5 mei 202223 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Op deze 5 mei kun je een exclusief interview van de Perestroj-cast horen met Svetlana Tichanovskaja. Zij is de democratisch verkozen van leider van Belarus (dixit het Europees Parlement) en strijdt voor de vrijheid van haar land, haar landgenoten en haar man. 'Het is moeilijk voor jullie om het begrip vrijheid te begrijpen' - zegt ze in BNR Perestrojkast. Tichanovskaja leeft zelf in ballingschap in Litouwen, terwijl haar man in Belarus in de gevangenis zit.


Tichanovskaja was in Nederland om in Middelburg de internationale Four Freedoms Award in ontvangst te nemen. Een gesprek over vrijheid, oorlog, vrede, Belarus en Oekraïne: 'Ik weet zeker dat ieder land nu begrijpt dat Oekraïne niet alleen voor Oekraïne vecht, maar voor alle democratische landen.' 

LEES | "Ik zou koffie drinken met Lavrov" - Tichanovskaja in februari 2021 in gesprek met BNR Perestrojkast

Omdat Floris geruime tijd in Oekraïne zit en veel reistijd nodig heeft, lukte het ons niet om samen op dit gesprek met Tichanovskaja te reflecteren.

Maar vanavond, om 20.00 uur, gaan we met elkaar in gesprek via Twitter Spaces. Wil je meeluisteren en misschien ook wel meepraten? Dat kan! Via deze link! (let op, Twitter Spaces werkt het beste via de smartphone, meepraten kan bijvoorbeeld niet via pc/laptop ). Twitter Spaces vindt plaats via de twitteraccount van de Perestrojkast.

AGENDA:

Nog een laatste agendapunt, voor de liefhebber. BNR De Wereld zendt vanmiddag tussen 15.00 en 16.00 uur live uit vanuit Hotel De Wereld in Wageningen! Een aanrader dus om te volgen.

Hosts:

Geert Jan Hahn (solist voor een dag)

Floris Akkerman (onderweg in Oost-Oekraïne)

Strijdend voor vrijheid:

Svetlana Tichanovskaja.