#134: De Perestroj-cast kondigt aan: de zomerserie, de kloof tussen Oost- en West-Europa

BNR Perestrojkast15 jul 202238 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Even geen gast in deze uitzending. De Perestroj-cast is geheel zelf aan het woord, inclusief de aankondiging van een bijzondere zomerserie. 

Eerst hoor je in deze veertig minuten hoe je hoe Geert Jan zich afzonderde en onderdompelde in de Russische media. Hij volgde een week lang Russische programma’s en vertelt wat hij zag, hoe de Russische talkshows nieuws klaarstoomt voor de kijker en wat zo’n week zelf met hem deed.  

Floris vertelt over zijn aanstaande reis naar Oekraïne, naar het zuiden tussen Mikolajiv en Zaporizja. Een reis die er anders gaat uitzien dan zijn vorige twee bezoeken in oorlogstijd. Hij komt met een tipje van de sluier wat betreft zijn plannen.

Dan de zomerserie. Zes weken lang hebben wij een bijzonder interview met een Perestroj-gast. Met één rode draad: de relatie/kloof tussen oost en west. Want waar Warschau en Vilnius waarschuwden voor Rusland, trokken Berlijn, Parijs en Den Haag zich daar niks van aan en deden ze zaken met Rusland. Hoe is de relatie tussen oost en west sinds 24 februari, de dag van de Russische invasie in Oekraïne? Wat is oost en west? Waar zitten de gapende gaten? En is zo’n kloof dan te overbruggen, of toch niet? Wij starten een zoektocht.

We hebben zes Perestrojgasten die langskomen. Of wij gaan bij hen op bezoek. Wie de eerste twee gasten zijn hoor je in deze aflevering. De eerste uitzending is op 20 juli. En die uitzendingen kun je niet alleen als podcast beluisteren. Maar ook op de radio. Elke woensdag om 1900 uur op BNR, op de ouderwetse FM.

En tot slot in deze aflevering #134 geen mop van Joost. De held van onze tijd zit op een eiland tussen de muggen.

Hosts:

Geert Jan Hahn

Floris Akkerman