Sana Valiulina in 20 minuten [radioversie]

BNR Perestrojkast3 aug 202224 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Dit is de korte versie van het interview met Sana Valiulina - zoals uitgezonden op de radio. Schrijver Valiulina, een Tataarse die is opgegroeid in Estland tijdens de Sovjet-bezetting, ging studeren in Moskou en in 1989 naar Nederland ging, is één van de zes Perestroj-gasten die deze zomer in gesprek gaat met Floris en Geert Jan over de verhoudingen in Europa - op z'n kop gezet door Poetins oorlog in Oekraïne.


Sana Valiulina (1946) schreef onder andere Didar en Faroek, Kinderen van Brezjnev en het essay Wortel en tak. Je kunt haar boeken hier bestellen. Dit jaar kwam de documentaire Turn your Body to the Sun van Aliona van der Horst uit. Hierin gaat Valiulina op zoek naar het noodlot van haar vader tijdens de Tweede Wereldoorlog. Je kunt de film via deze link bekijken.

Elke week publiceren wij ook de korte versie van het gesprek met onze Perestroj-gast. Hierin praten Floris en Geert Jan de belangrijkste fragmenten van het interview met de Perestroj-gast aan elkaar.

Deze versie duurt zo'n twintig minuten. Het hele interview met Sana Valiulina is vanaf vrijdag 5 augustus te beluisteren, voor dubbel zoveel luisterplezier. Die link volgt. 

In zes afleveringen gaan Floris Akkerman en Geert Jan Hahn op zoek naar De Kloof tussen Oost- en West-Europa. Deze zomerserie van de Perestrojkast is naast de standaard podcast óók te beluisteren op FM: elke woensdagavond om 19:00 uur komt een nieuwe aflevering online. De volledige podcast van het gesprek met Valiulina komt vrijdag 5 augustus uit.

 


Mede mogelijk gemaakt door