Robert Serry in 20 minuten [radioversie]

BNR Perestrojkast10 aug '22 20:0023 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Dit is de korte versie van het interview met Robert H. Serry - zoals uitgezonden op de radio. Crisisdiplomaat, de eerste Nederlandse ambassadeur in Kyiv (1992) en voorzitter van de stichting Open Door Ukraine. Robert Serry is één van de zes Perestroj-gasten die deze zomer in gesprek gaat met Floris en Geert Jan over de verhoudingen in Europa - op z'n kop gezet door Poetins oorlog in Oekraïne.

Robert Serry (1950) ging deze zomer terug naar Oekraïne, het land waar hij dertig jaar terug ambassadeur werd en waar zijn schoonfamilie woont. Hij bezocht Irpin, waar hij met de stichting werkt aan de wederopbouw. Een race tegen de klok, met het oog op de komende herfst en winter.

Maar het gesprek gaat ook over hoe Europees Oekraïners nou eigenlijk zijn. Een gesprek over culturele en mentale verschillen. En over de kloof met Rusland, die Serry tot vlak voor de invasie nog probeerde te verkleinen.


Deze versie duurt zo'n twintig minuten. Het hele interview met Robert Serry is vanaf maandag 15 augustus te beluisteren, voor dubbel zoveel luisterplezier. Die link volgt. 

In zes afleveringen gaan Floris Akkerman en Geert Jan Hahn op zoek naar De Kloof tussen Oost- en West-Europa. Deze zomerserie van de Perestrojkast is naast de standaard podcast óók te beluisteren op FM: elke woensdagavond om 19:00 uur komt een nieuwe aflevering online.