#142: Waarom 'de Doegins'?

BNR Perestrojkast22 aug '22 14:2124 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Wie of wat zit er nou achter de dood van Darja Doegina in Moskou en hoe invloedrijk is haar vader Aleksandr Doegin eigenlijk? In twintig minuten worden we bijgepraat door onze Rusland-correspondent Joost Bosman - de man die een paar jaar terug de conservatieve ideoloog Doegin interviewde. Een gesprek dat nota bene tot stand kwam via journaliste Doegina...

Hier een link naar het interview van Joost met Doegin.

De opname met Joost vond aan het eind van de ochtend plaats. In de loop van de middag kwam de FSB met een verklaring naar buiten dat volgens hun gegevens een Oekraïens speciaal agente van de SBoe verantwoordelijk zou zijn voor de aanslag. Joost en Geert Jan gingen hierover nogmaals in gesprek, in de middaguitzending van BNR onder leiding van Liesbeth Staats. Dat gesprek kun je hier terugluisteren.

De Perestrojkort is een explainer-versie van de Perestrojkast, dé podcast van Nederland die volledig aandacht voor het oosten heeft en geeft. Gepresenteerd door oud-correspondenten Floris Akkerman en Geert Jan Hahn, en met regelmatige bijdragen van huidig Rusland-correspondent Joost Bosman.