#S2E91: De baas is dood, maar het feest is groot

Petrolheads28 aug 201947 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

| Serie: Petrolheads

Het thema heeft natuurlijk alles te maken met het overlijden van Ferdinand Piëch. Desondanks is het feest bij Porsche, u weet: herr Píech is de kleinzoon van Ferdinand Porsche, want hun nieuwe auto, de Taycan, reed het rapst over de Nurburgring.

Verder wil de EU een waarschuwingssysteem voor kinderen die worden achtergelaten in een snikhete auto, is de BMW X5 nu ook met extra bescherming leverbaar en is er een nieuwe editie van de Audi RS6 - goed voor mensen met bijzondere métiers... én er is iets met Donkervoort.

Bas van Werven en Carlo Brantsen (Carros Magazine)
Bas van Werven en Carlo Brantsen (Carros Magazine) (BNR)

Autoherinnering van de week-k-k

De wekelijkse autoherinnering komt van (trouwe luisteraar) Robert Hempenius, gaat terug naar de jaren 80 van de vorige eeuw en heeft te maken met een rode Fiat 128 en een beige Mercedes 280SEL (type W116). Ook een herinnering? Mail dan naar petrolheads@bnr.nl.

En verder...

Bas heeft een mooie autoweek achter de rug, onder meer omdat hij (en Carlo, en Sjors...) de Gijs van Lennep Legend heeft verreden. Er is nieuws over de eend en de 912... En Carlo, die kijkt vooral met veel plezier ook terug op het Concours d'Elegance bij Paleis Soestdijk, met een grandeur die Engels overkomt.

Contact

Je kan ons bereiken via Mail, Twitter, Facebook en de (soort van) webshop staat hier.