#S2E98: Zie ‘m toch eens gaan, op 98 octaan

Petrolheads16 okt 201947 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

| Serie: Petrolheads

100ste editie Petrolheads : Koop hier je kaarten

In het autonieuws de grap van een Oostenrijker die met een hypercar van 2,3 miljoen euro op de markt zou komen. Want, die komt niet. En de beste man gaat naar de bak. Verder blijken motoren veel meer stikstof uit te stoten dan personenauto's, en had een Ford dealer in South-Carolina een nieuwe slogan: God, Guns and America. Oftewel, bij je aankoop kreeg je gratis een bijbel, en een geweer. Ook noemenswaardig: Lamborghini staat te koop, maar niet heus zegt VAG. En dus geen electrische auto van stofzuigerfabrikant Dyson.

Bas van Werven en Carlo Brantsen (Carros Magazine)
Bas van Werven en Carlo Brantsen (Carros Magazine) (BNR)

Autoherinnering van de week-k-k

De wekelijkse autoherinnering komt van Ragnar Kruize, grijpt terug op Podcast 88, en gaat over overstekende hectometerpaaltjes en flatgebouwen die opeens veranderen in dansende poppen...

Ook een herinnering? Mail dan naar petrolheads@bnr.nl.

En verder...

Brantsen heeft twee mini krasjes op zijn W123 - dat is een Mercedes-Benz in gewone mensentaal - gevonden. Die worden weggepoetst, dus die kan in de verkoop. En verder is de Saab 9-3 Cabrio binnen. En hij heeft een Pininfarina gespot bij de firma Louwman langs de A2. Bas is minder blij, heeft in zijn eigen woorden een 'dramatische week' gehad. We zullen het wel horen... Iets met een ontplofte nieuwe motor voor de 2CV.

En luisteraar Irwin Versteegh zet Bas en Carlo dus genadeloos op hun plek als het gaat om de Tesla Model-3. Terecht, zeggen wij. Maar of beide heren het zo leuk vinden... Tot ziens in Zandvoort, Irwin! Bekijk zijn video hier.

Contact

Je kan Petrolheads bereiken via Mail, Twitter, Facebook. En dan is er uiteraard nog de 'webshop'.

Kom naar S2E100!

Zondag 27 oktober nemen Bas en Carlo de 100ste Petrolheads op! Mét Pubquizzz! Locatie: Slotemakers Slipschool Zandvoort.

Koop je kaarten! en Doe de test! om te kijken of je wel geschikt bent hiervoor.