#S2E103: Wij zijn niet seniel, het blijft fossiel!

Petrolheads20 nov 201946 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Volg hier de podcast: Petrolheads

In het autonieuws van deze week: de elektrische SUV van Ford genaamd Mustang - hoe bedénken ze het. En, er blijkt nóg een petrolhead in Afrika te zijn. Eerder hadden we al Teodoro Nguema Obiang Mangue, maar nu gaat het om Mswati III, koning van Eswatini, het voormalige Swaziland. Dat daar gelaten, krijgt Mazda pluspunten van Bas en Carlo voor hun CX30. En Ferrari komt met een nieuwe auto die voor het eerst in lange tijd wél de goedkeuring krijgt van beide heren: de Ferrari Roma.

Thema

Wij zijn niet seniel, het blijft fossiel! is bedacht door Bas (het werd tijd...), en heeft allemaal te maken met dit verhaal op basis van onderzoek van de Universiteit Leiden.

Bas van Werven en Carlo Brantsen (Carros Magazine)
Bas van Werven en Carlo Brantsen (Carros Magazine) (BNR)

Autoherinnering van de week-k-k

De wekelijkse autoherinnering komt van Arie Koedood en gaat over zijn Mazda MX5.

Ook een herinnering? Mail dan naar petrolheads@bnr.nl.

En verder...

Bas had deze week een klein probleem met de Porsche 928 - zo bleek uit een tweet van Wegenwachter Romano. En kwam zodoende tot de ontdekking dat er een designfout zit in die Porsche. Iets met water. Carlo had iets anders aan zijn hoofd dan auto's, namelijk een keuken. Én, natuurlijk hebben de heren genoten van Max Verstappen in Brazilië en die verbouwing van het Circuit van Zandvoort voor de Dutch GP wordt spectaculair.

Contact

Je kan Petrolheads bereiken via Mail, Twitter, Facebook, en via de headoffice.

Nieuw-nieuw-nieuw...

BNR Petrolheads levert nu ook de beste tunes voor onderweg. Abonneer je hier op de playlist in Spotify.