S3E112: Beter fossiel in een straal, dan stroom van een paal

Petrolheads22 jan 202045 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Abboneer je hier: Petrolheads

In het autonieuws de geannuleerde plannen van Aston Martin om een elektrische auto te gaan bouwen, Subaru daarentegen zegt te gaan beginnen met elektrificering van het wagenpark. Wat heet, over 10 jaar moet 40% van de Subaru's EV of hybride zijn. De steun van Bas en Carlo hebben ze. Over EV gesproken, Ionity (Volkswagen, BMW, Mercedes-Benz, Ford) verhoogt de laadprijzen enorm. Andere partijen zullen volgen, en wég is het voordeel?

Lees ook | Stroomgebruik laadpalen neemt fors toe

En verder in het nieuws: files zijn geen probleem meer. Jaguar Land Rover komt met een slimme autostoel en waar Toyota een 4-cilinder de Supra in lepelt, plaatst Porsche nu een 6-cilinder met 400pk in de 718 GTS. En een in memoriam: de Bentley Mulsanne.

Bas van Werven en Carlo Brantsen (Carros Magazine)
Bas van Werven en Carlo Brantsen (Carros Magazine) (BNR)

Autoherinnering van de week-k-k

De wekelijkse autoherinnering komt van Eric Stuyfzand, en gaat over Mercedes-Benz 190 SL uit 1961, een roomwitte met rood interieur.

Ook een herinnering? Mail dan naar petrolheads@bnr.nl.

En verder...

Zijn de heren blij teruggekomen van de Interclassics beurs in Maastricht, en verder is er natuurlijk iets te melden over een stuur met stuurverwarming.

Contact

Je kan Petrolheads bereiken via Mail, Twitter, Facebook. Check ook de playlist in Spotify, voor de beste tunes voor onderweg. Abonneren op deze podcast kan via bnr.nl/petrolheads.