S3E127: U en wij doen het goed, want wij hebben benzine in het bloed

Petrolheads6 mei 202044 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Bas van Werven en Carlo Brantsen (Carros Magazine)
Bas van Werven en Carlo Brantsen (Carros Magazine) (BNR)

In het autonieuws: Jan Lammers neemt het op voor Prins Bernard jr., bij Porsche kan je nu ook kosteloos zeven versnellingen handmatig verzetten (in plaats van volautomatisch) en ook de vraag: wat is de toegevoegde waarde van 'autobezit' voor de Europese economie? En verder zien Bas en Carlo het einde aan het tijdperk MPV (Bas weet waar de afkorting voor staat trouwens).

De aanvraag voor een laadpaal in de straat gaat wat traag, en de autonome auto komt er voorlopig niet - zegt ook Ford. Nu hadden deze Petrolheads niet voor niets het thema 'autonoom blijft een droom'.

En verder...

Nummer 127 doet denken aan een beroemde Fiat met hetzelfde nummer, een voorloper van de Fiat Uno. En verder komt er een nieuwe thermostaat in een van de auto's van Carlo. Bas heeft nieuws over de Land Rover Defender. En verder moeten ze het even hebben over Snelle Sam, een kinderboek van Olav Mol.

Luister ook | Toekomst elektrische auto in gevaar

Autoherinnering van de week-k-k

De wekelijkse autoherinnering komt van Ronald Brandsma en gaat over een Alfa Romeo GT, voorzien van de fameuze 3,2 liter V6. Ook een herinnering? Mail dan naar petrolheads@bnr.nl.

Contact & Abonneren

Je kunt Petrolheads bereiken via Mail, Twitter, Facebook. Abonneren op deze podcast kan via bnr.nl/petrolheads.