Newsroom en Ask Obama

Podcast Uur28 sep 2018

Over de aflevering

Newsroom

Drie van de zeven opgepakte terreurverdachten werden eerder al veroordeeld voor een poging naar Syrië te reizen. Na het weekend begint de inentingscampagne tegen meningokokken W. En de Topvrouw van het Jaar is Eugenie van Wiechen.

Het Openbaar Ministerie kreeg 'een heel helder beeld' van een op handen zijnde aanslag bij een groot evenement in Nederland. Er werd gezocht naar wapens en grondstoffen voor het maken van bommen.

Na het weekend begint de inentingscampagne tegen meningokokken W. Het FD maakte een reconstructie van de eerste melding, tot het moment dat er flink haast gemaakt moest worden met inenten.

De Topvrouw van het Jaar is Eugenie van Wiechen. Meteen maar een conflict of interest melden: zij is de algemeen directeur van de FD Mediagroep, en dus van Het Financieele Dagblad en BNR Nieuwsradio. Een dubbelinterview met Eugenie en een van haar drie dochters.

Ask Obama

Stel je eens voor dat je Barack Obama een uur lang mag interviewen. Ben Tiggelaar mag het echt gaan doen vandaag tijdens het seminar Forward Thinking Leadership van Denkproducties. Obama zal vandaag in de AFAS Live om 18:00 het podium betreden, en is daarmee de laatste spreker. De goedkoopste kaartje kostten al 1.000 euro.

Een uur met de oud-president van Amerika, de droom van menig journalist. Hoe ga je dat aanpakken en hoe bereid je dat voor? BNR's hoofdredacteur Sjors Fröhlich vroeg Ben Tiggelaar eerder deze week al het hemd van 't lijf: Ask Obama.