Podcast Uur | 20 - 24 juli

Podcast Uur20 jul 2020

Over de aflevering

(BNR)

Maandag 20 juli | Newsroom | Italië Podcast | Politiek

Door de keuze voor zonne-panelen boven windmolens wordt de energierekening de helft duurder. In Brussel maakt iedereen zich op voor nóg een nachtje doorvergaderen over het coronaherstelfonds. En 'House of Cards' over Russische inmenging, maar dan in het echt in het Verenigd Koninkrijk.

In de vierde aflevering van de Italië Podcast staan Donatello Piras en Eveline Rethmeier uitgebreid stil bij het overlijden van componist Ennio Morricone, waarbij natuurlijk ruimte is voor zijn magistrale filmmuziek. En ze praten over La Casta, oftewel de kaste van Italiaanse politici.

Dinsdag 21 juli | Zwartrijden

Newsroom

Na nog weer een nachtje onderhandelen kwamen de Europese regeringsleiders tot een deal over de nieuwe begroting en het coronaherstelfonds. Bedrijven en de overheid betalen hun rekeningen steeds trager. Anderhalf jaar na de verkiezingen in België gaan de twee winnende partijen toch maar proberen een regering te vormen.

Onderzoeksraad der Dingen

Wat gaat er mis met zwartrijden? Onlangs werden twee mannen veroordeeld voor het hacken van OV-chipkaarten. Translink verzorgt de kaart, en is dus slachtoffer van deze hack. Maar hadden zij hun hackbare kaart niet moeten vervangen door iets beters?

Woensdag 22 juli | Gratie voor Roger Stone

Newsroom

In de Britse politiek lopen mensen rond die nauwe banden onderhouden met de kring rond president Poetin. En opnieuw gaat een Nederlands bedrijf in openbare toiletten proberen de Europese markt te bestormen.

Factgurus

Geschokt was medialand door Trumps kwijtschelding van Roger Stones gevangenisstraf. Het zou 'de meest corrupte en vriendjespolitiekachtige handeling ooit' zijn geweest, kopten veel media. Maar is dat wel zo?

Ben Tiggelaar | Pacelle van Goethem

Schrijver en gedragswetenschapper Ben Tiggelaar spreekt inspirerende gasten over persoonlijk leiderschap, effectief werkgedrag en werk-privé balans. Verplichte kost voor elke professional! Elke twee weken, woensdag om 16:00 uur online.

Donderdag 23 juli | Waarom reizigers wegwee hebben

Newsroom

FrieslandCampina voorziet forse afname van het aantal melkveehouders. Maar de melkproductie blijft gelijk. In de VS zijn twee Chinese hackers aangeklaagd die ook in Nederland zouden hebben toegeslagen. En mensen die een vakantievoucher gekregen hebben voor een geannuleerde reis, houden die nog even vast.

Goede Reispodcast

Ap Dijksterhuis lijdt aan wegwee. En met hem vele anderen. Waarom willen mensen toch zo graag op reis? En waarom zijn er ook mensen voor wie het beter is om lekker in Nederland te blijven?

Vrijdag 24 juli | | E-health

Newsroom

Sinds de coronacrisis wordt er veel meer zwart gereden. 1 op de 5 busreizigers betaalt niet. De verwachtingen voor de Rotterdamse haven waren zeer somber, maar dat blijkt reuze mee te vallen. En precies dat zelfde geldt voor Unilever.

De Technoloog

In deze Technoloog praten we met Lea Bouwmeester. Ze is ‘ontwikkelaar van strategische vernieuwing en samenwerking op maatschappelijke vraagstukken #health #digitalisering #inclusie #innovatie.’ Ze geeft een update hoe het met e-health is gesteld in ons land.