Polder in de fik

Polder in de fik

In “Polder in de Fik” gaan Prof. Hans Boutellier en Dr. Yarin Eski in gesprek over de georganiseerde criminaliteit, polarisatie en hybride oorlogsvoering, begeleid door programmamaker Mirthe van der Drift.

Volg Polder in de fik via:

Afleveringen

Luister de trailer

Polder in de fik - Trailer

Polder in de fik - Trailer

Hoe veilig is Nederland écht? Dat is de vraag die centraal staat in de 4-delige podcastserie ‘Polder in de fik’. De kranten staan vol met berichten over georganiseerde criminaliteit, polarisatie en hybride oorlogsvoering. Spanningen nemen toe, zowel in Nederland als in de rest van de wereld. Maken we ons terecht zorgen over de toekomst van ons land? Hoe ernstig is de situatie eigenlijk, en hoe is dat zo gekomen? Kunnen we er nog iets aan veranderen?

14 apr • 2 minuten

2. Nederland narcostaat

How about drugs? De rol van de poldermaffia is groot in de mondiale georganiseerde criminaliteit. Misschien is Nederland wel dé narcostaat met drugsuithalers in de havens, corrupte ambtenaren, witwaspraktijken en normalisering van drugsgebruik. Kunnen we de toestand nog wel het hoofd bieden? In aflevering 2 van de podcastserie Polder in de fik wordt de ‘ondermijnende’ georganiseerde criminaliteit in Nederland besproken. Dr. Yarin Eski is de centrale expert. Nederland wordt al enkele jaren door Yarin omschreven als de 'eerste echte originele narcostaat'. De moord op Derk Wiersum, Peter R. de Vries en bedreigingen aan het adres van Mark Rutte zijn donkere voorbeelden hiervan.

17 apr • Seizoen 1, Aflevering 2 • 36 minuten