Gerrit Zalm zat niet stil de afgelopen weken

Blik op de Formatie11 aug 20179 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Huffnagel heeft geen idee wat er in die financiële schetsen staat. Jack de Vries ook niet. 'Ik ben erg benieuwd welke kaders Zalm heeft gehanteerd voor hoeveel geld er te verdelen is tussen de coalitiepartijen', zegt De Vries.

Pechtold zei donderdag dat de financiën niet het lastigste zijn bij deze samenstelling van partijen. Dat duidt er volgens De Vries op dat het werk van Zalm z'n vruchten heeft afgeworpen.

Volgens Huffnagel is er in de vakantieweken geen onderling contact gehad. 'Blijkbaar heeft ook dat een positief effect gehad.' Huffnagel vond het wel raar dat ze op vakantie gingen: 'Je gaat pas op vakantie als je werk af is.'

Volg onze
formatieblog

'De huidige coalitie is ook wel een beetje op elkaar uitgekeken', zegt De Vries. 'Het wordt heel vervelend als deze coalitie uit elkaar gaat vallen en we nog niet zeker weten of de nieuwe coalitie gaat lukken.'

Huffnagel vindt dat geen probleem. 'Een kabinet bestaande uit alleen de VVD is een zegen voor het land.' Hij vindt het misplaatst van de PvdA om in de aanloop naar prinsjesdag te dreigen met opstappen.

Lees ook: Nog niet in Parijs, maar zijn de onderhandelaars er wel bijna?